duminică, 30 iulie 2017

Prețuiți ce trece repede

Mi-am configurat acest blog în urmă cu un an la sfatul unei rude. Imi cunoștea pasiunea pentru cusut. Cusut de mână. Cusut cu mașini. Fiecare se relaxează în felul său. Eu mă relaxez când dau viață unei bucăți de pânză. O batistă. O sacoșă. O bluză. O fustă. O rochie. O husă de scaun. Sunt făcute cu mânuțele mele. Evit să mă laud cu ele când vine cineva în vizită la noi. Cine observă ceva nou îmi zâmbește. Acesta este scopul lor. Să aducă fericire pe chipul lor. Discuțiile despre ele sunt un izvor secat în lipsa aunui zâmbet. Este ca atunci când mergeți în vacanță și vedeți un răsărit de soare mirific. Lăsați aparatul de fotografiat în husă și priviți-l cu proprii ochi! Prețuiți ce trece repede!Timpul a trecut. Mașina mea de cusut este la locul ei în mansardă, alături de bucățile de pânză care așteaptă să le dau viață. Stiu că le-am neglijat. Stiu că sunt mândre de mine. Stiu. Sunt mândre de mine pentru că am dat viață unei prințese. De dragul ei, am renunțat pentru o perioadă la cusut și am început să citesc tot ce mi-a ieșit în cale despre așteptările pe care le au copiii de la noi. Cărți din România. Cărți aduse de prieteni de afară. De pe internet. Am descoperit ce înseamnă să fii mamă. De când am descoperit lista lui Tudor cu bloguri românești de parenting o am deschisă prima pe tabletă. Ii dau refresh mai ceva ca pe vremea când eram obsedată de facebook.

Inainte eram o consumatoare de informarții. Fără filtre. Citeam orice. Lăsam câte un comentariu doar când răutatea mă înțepa în degetul mic de la mâna stângă. Ce face motivația dintr-o femeie. De când am început să simt pe propria piele ce înseamnă ca această răutate să se reverse peste pruncul meu mânia iese mai repede la suprafață. Abia acum am înțeles ce spuneau bloggerii la ultimul blogmeet la care am participat. Transmiteți veselie și vom trăi împreună într-o lume fericită! Prețuiți ce trece repede!

Vreau să scriu mai des. Să cresc traficul pe acest blog. Si să direcționez măcat o mică parte din el către lista cu bloguri de parenting. Găsiți bannerul în sidebar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu